KONSULTACIJOS, REKOMENDACIJOS, UŽSAKYMAI: +37061550186, vilniauskailiaistore@gmail.com

Šefo prašmatnumas, auksiniai auskarai-žiedai, rami prabanga: kokios tendencijos išliks 2024-aisiais?

Išvaizdžiai, kuriuos pamilome (ir nemėgome – labas aš goblinas, tipo) 2023 m., ir kas juos pakeis kitais metais.Pradedant Gwyneth Paltrow aukščiausios klasės „Goop“ trikotažo nuotrauka – kurioje atsiprašau, manoma atsispindi tarsi bandymas slidinėti ir bėgti vienu metu – iki mūsų apsėdimo su Succession Roy klanu, kuris dėvėjo jūros molyną kašmyrą kaip šeimos tartaną, 2023-ieji buvo tarsi ramios prabangos metai, ar ne tiesa?Ogi netiesa. Ramios prabangos metai manoma bus būtent 2024-ieji. Užslėpto turto estetika paveikė kultūrinį nervą, nes sugebėjo suderinti dvi akivaizdžiai opozicines mados jėgas. Viena vertus, rami prabanga – tai nesenstantis, į investicijas orientuotas apsirengimas, kuris yra daug tvaresnis stilius, nei prabėgančios tendencijas mylios per minutę greičiu ekstremalios klimato kaitos metu. Tačiau tai taip pat apie drabužius, kurie turi galingą pinigų ir statuso aurą – pinigai ir statusas niekada neišeina iš mados.Atvirai kalbant, rami prabanga reiškia, kad šiais metais atrodysite taip, lyg būtumėte ir a) angelų pusėje, ir b) lošėjas. Neseniai įvykęs „Gucci“ posūkis, kai naujas dizaineris nukreipia prekės ženklą nuo spalvų ir maksimalizmo į švarų, išbaigtą pasiuvimą, rodo, kad pramonė remia klasikinę aprangą kaip rinkos galimybę keliauti laiku (du jour). Tikimasi, kad šiais metais tyli prabanga taps šiek tiek garsesnė.
  • Netvarkinga rankinė
Kiekvienas mados šou sezonas turi stiliaus detalę, kuri populiarėja. Tai gali būti jūsų paltas, užuot jį dėvėjęs, apgaubkite juo pečius, tai gali būti plaukų sudėjimas į megztuką su kaklu. Šį sezoną Paryžiuje jai sukurta netvarkinga rankinė. „Miu Miu“ krepšiai yra tiesiog prikimšti įtempto moters gyvenimo: biuro dirželiai, sporto rūbai, net keisti batai.

Nuostabi, bet gana netvarkinga rankinė jau turėjo vienu metu pasirodymo akimirką – Jane Birkin mirtis užtvindė Instagramą vaizdais, kuriuose ji atrodo prašmatniai, kai ji nešiojosi būtent pintą krepšį arba apdaužytą ir išsipūtusią Hermès Birkin. Apsirengti taip, kad apnuogintum savo sielą ir paslaptis, dabar – ir nėra daugiau atskleidžiančio lango į sielą nei būtent rankinės turinys. Apsirengimas, kad parodytumėte pasauliui tikrąjį aš, galite būti labiau teatrališkas, atkreipkite dėmesį į Rihannos įkvėptą madą bendradarbiaujant su mados dizaineriu. Taip pat pažvelkite į Madonnos tarsi išpažinčiai skirtus nėrinius ir nukryžiuojančią „Like a Virgin“ erą, kurią atgaivino jos turas „Celebration“. Atrodyti paslaptingai yra labai priešpandemiška, mielieji.
  • Hackney tėčio apranga
Taip, mielieji, jūs važiuojate dviračiu per London Fields rytų Londone su savo Carhartt/Arket darbo striuke. Hackney tėčio išvaizda – tai tarsi mažų partijų dirbiniai, nepriklausomi sūrių gamintojai, miniatiūriniai šnauceriai – praėjusiais metais tapo itin populiarūs.

Tai vis dar galite pamatyti laukinėje gamtoje kiekviename „Insta“ įraše iš ūkininkų ūkių, bet taip pat galite pamatyti, kaip atrodo vyriški drabužiai visur – nuo ​​Next iki Marks & Spencer. Darbiniai švarkai yra šio dešimtmečio gobtuvai. Darbo apranga - tai nauja gatvės apranga.
  • Kelnės ir marškinėliai kaip galinga aprangos dalis
Daug kas manė, kad šie metai suksis apie kelnių kostiumus, bet jie atsibodo. Tikra 2023 m. prašmatnaus darbo ir apsirengimo istorija buvo tinkamos kelnės (pagalvokite apie klostes priekyje ir diržo kilpas) su marškiniais (ne palaidine). Moterys iš tikrųjų neturėjo biuro uniformos nuo tada, kai „Fox“ naujienų skaitytojai pateko į aprangos pokyčių ratą be suknelės, todėl dabar daug kas džiūgauja dėl praktiško, šiuolaikiško darbo aprangos tipo atsiradimo.

Nepriekaištingo siuvimo apranga nuo galvos iki kojų gali atrodyti šiek tiek puošniai, ypač jei prie kito stalo sėdi kolega su sportiniu kostiumu, todėl kelnės ir marškinėliai tampa mąstančios moters pasirinkimu.
  • Sportas
Pasiruoškite, pirmyn! 2023 m. sportas ir mada suartėjo – Marcusas Rashfordas ir Jude'as Bellingham buvo pirmoje eilėje Pharrello Williamso „Louis Vuitton“ šou, o Jack Grealish tapo „Gucci“ ambasadoriumi, tačiau LVMH remiant Paryžiaus olimpines žaidynes, 2024-aisiais bus pasiekti nauji bendradarbiavimo rekordai.

Tai naujas ambicijų lygis, kai mada ir sportas yra transliuojami medijoje geriausiu laiku. Sporto gerbėjai, kurie nesivaiko mados, greičiausiai nepaisys Arsenal ir Anglijos Bukayo Saka aprangos stiliaus Burberry pirmoje eilėje,nors tai buvo epiška. Sporto ir mados bendradarbiavimas ateinančią vasarą tiesiog taps Paryžiaus sporto kultūros ašimi nei kada nors anksčiau buvo įprasta tik per mados savaitę.
  • Sumaišytų batų teorija
Viena mėgstamiausių 2023 m. teorija, kurią sukūrė stilistė Allison Bornstein, teigia, kad protingas būdas sužibėti yra dėvėti netinkamus batus. Aptempti batai su ilgu sijonu, šlepetės prie žieminių kelnių, treningiukai su miela suknele. Bloga žinia ta, kad ši teorija yra pasenusi naujiena. Geros naujienos - tai, kad 2024-ieji žeria gausių pokyčių. Taigi sudie, Wrong Shoe Theory (Sumaišytų batų teorija) ir sveika atvykus Wrong Coat Theory (Sumaišytų puspalčių teorija). Kurios yra skirtos – atspėjote! – paįvairinti savo aprangą dėvint paltą, kuris tikrai niekaip neturėtų derėti. Tarkime, ilgas paltas ant sportinio kostiumo arba parka ant vakarinės suknelės. Manoma, kad tai gali būti staigus patogumo proveržis per pirmuosius kelis 2024 metų mėnesius.
  • Pomidorų mergaitės vasara
2023-ieji buvo susiję su „la dolce vita“ – nuo ​​antrojo „White Lotus“ sezono Sicilijoje iki Victoria Beckham Portofino '97 kvepalų euforijos. 2024-ieji bus metai, kai „Scandi“ estetika taps pagrindine. Kopenhagos mados savaitė pasivijo Paryžių kaip gatvės stiliaus mados centrą, o „Scandi Girl cool“ tampa nauju „French Girl“ prašmatnumau.
  • Virėjai/Šefai
Puikus 2023 m. darbas, kuris atspindi visą mados industriją, pametusią galvą dėl Thomo Browne'o šefo striukės filme „The Bear“. Būti virėju yra labai šaunu, net apsimesti virėju yra kieta. Ayo Edebiri, aktorė, vaidinanti Sidney rolėje seriale „The Bear“, kurią „Vogue“ pavadino „kuriančia mados žvaigžde“, vilkėjo viską, nuo aukštosios mados levandų apsiaustų iki konceptualių Loewe skulptūriškų suknelių, ką neabejotinai pamatysime 2024 metais ir ant raudonojo kilimo. Virėjo garbinimas yra susijęs su estetika ir skoniu, todėl jei negalite gaminti, nesijaudinkite. Stalų klojimas taip pat niekur nedingsta.
  • Auksas ir perlai
Auskarai - auksiniai lankeliai ir stambios auksinės grandinėlės kartu su šiuolaikiškais perlų papuošalais buvo vienintelis pasirodymas mieste šiais metais, tačiau tai netrukus pasikeis. Sidabras – buvo neišvengiamas šį Kalėdinį šventinį sezoną ir išliks šiais metais, ką jau kalbėti, kad būtina turėti bent po šešias poras sidabrinių kelnių kiekvienam vakarėliu i- tai mažų mažiausia, ko reikia jūsų garderobui.
  • Birkenstocks
„Birkenstocks“ skelbia - išparduota! Tačiau „Granola Girl“ įvaizdis įgauna pagreitį – lauko motyvai, tausojanti aplinka, žemiški atspalviai – vis dar dominuoja avalynės stiliuje. Kitą vasarą viskas skirta apie žygiams skirtas basutes, ypač kai jos dėvimos su visiškai nepraktiškais ir žygiams netinkančiais plačių klešnių džinsais.
  • Auskarų garderobas
Keli įverti auskarai - tai ne tendencija, tai naujo stiliaus klasika. Jei dar neįsisegėte bent vieno papildomo auskaro ir kelis kartus nepaplepėjote apie „auskarus lankelius“, ar iš tikrųjų jūs egzistavote 2023-aisiais?
  • Technikos brolis
Su gobtuvu ir pora tėčio džinsų jau nebenustebinsite. Jeffas Bezosas debiutavo žurnale „Vogue“ su purškiamais juodais marškinėliais, Holivudiškais bicepsais ir kaubojiška skrybėle, ir išaušo nauja milijardieriaus nerimo era. Kas žino, kas 2024-aisiais lankysis parduotuvėse: gal Elonas Muskas vaikščiojantis į Balenciaga salonus? To pakanka, kad sukeltumėte nostalgiją 2023- iesiems.

  • Pašėlusi nostalgija
Emerald Fennell's Saltburn patvirtino regbio marškinėlių su apykakle sugrįžimą, o dėvėtų prekių parduotuvės pranešė apie išaugusią iš anksto pamėgtų vakarėlių suknelių paklausą nuo Topshop šlovės laikų. Aatrodo, kad tai niekur nedings. Išaukštinta Z kartos, kuri yra pernelyg jauna iš tikrųjų prisiminti šią tikrąją madą, o techniškai toks sugrįžimas - tai ne tikroji mados nostalgija, o nostalgijos jausmas nežinomiems laikams. Tikriausiai jie ilgainiui iš to išaugs, bet kol kas dar ne.

  • Sveikata kaip naujasis hedonizmas
Keistas suderinimumas, nes iš karto vyrauja du priešingi dalykai. Industrinis sveikatingumo kompleksas tapo ciniška pinigų uždirbimo mašina, todėl visi ciniškai vertiname sveikatingumą kaip žodį, kuris visur lipdomas, siekiant paskatinti mus pirkti įvairius daiktus. Tačiau tuo pačiu metu kūno rengyba, mityba ir psichinė sveikata yra svarbūs ir tikri, o sutelkti dėmesį į tai yra gerai, tiesa? Tai sudėtinga. 2024 m. gali atrodyti, kad einate į žygį, ir tai bus įdomu (žr. „Birkenstocks“, aukščiau), tačiau darytis asmenukes laikant žalią kokteilį ir stovint ar einant su basutėmis ant kalno gali pradėti vargti.

Šaltinis: The Guardian, “Chef-chic, gold hoops, quiet luxury: which trends will survive into 2024?’
https://www.theguardian.com/fashion/2023/dec/22/trends-will-survive-into-2024

Straipsnį ruošė: UAB Vilniaus kailiai