KONSULTACIJOS, REKOMENDACIJOS, UŽSAKYMAI: +37061550186, vilniauskailiaistore@gmail.com

Šalikas ir skarelė gali išreikšti daug ką...

Gana akivaizdi tiesa, kad kai kurie vyrai, norėdami pagyvinti vienspalvius kostiumus ar nuobodžią aprangą, renkasi linksmus kaklaraiščius, fantazijas ar išskirtinius diržus, o daugelis moterų, dirbančių atmosferoje, kur būtini konservatyvūs verslo drabužiai, dėvi šalikus, skareles, kaklaskares, kad savo aprangai suteiktų daugiau spalvų ir išskirtinumo.
Tačiau tokia tendencija yra ne kas kita, o „nauja“ banga. Žvelgiant į šalikų istoriją XIX – XX a., akivaizdu, kad šalikų patrauklumas ir galia visada egzistavo ir vis išlieka.
  • Šalikas yra turbūt pati paprasčiausia puošybos forma: tik vienas audinio gabalas. Dėl šios priežasties, tai yra vienas universaliausių aprangos aksesuarų, naudojamas šimtmečiais įvairiose kultūrose, įvairiems tikslams.
  • Daugelis musulmonų moterų dėvi galvos apdangalus dėl kuklumo, religinių apribojimų, o tam tikro amžiaus moterys mėgsta kaklaskares su trikampiu užlenkimu, kad apsaugotų brangias ar įmantrias koifas ar lengvai pridengti amžių išduodantį kaklą.
  • Šalikas gali būti ir politinis pareiškimas, taip pat gali reikšti nešiotojo priklausomybę ar įsitikinimus. 20-ojo amžiaus pradžios kryžiuočiai už moterų teises naudojo savo drabužius, kad propaguotų savo tikslą, dėvėdami šalikus judėjimo spalvomis: balta, žalia ir violetine.
  • Tačiau Vakarų kultūroje šalikas labiausiai žinomas dėl to, kad yra naudojamas kaip madingas aksesuaras, kuris pirmą kartą plačiai išpopuliarėjo XIX a.
  • Kaip ir didžioji dalis aukštosios mados aprangos, šalikai gali parodyti tavo statusą, o riboto tiražo šalikai, dažnai prieinami tik išskirtiniams klientams.
  • Šalikas yra tarsi diskretiška erdvė, suteikianti galimybę eksperimentuoti, kurios dažnai nėra kitose aprangos dalyse, ir, kurias lemia ir riboja žmogaus kūno forma.
Šiuolaikinės mados kaklaskarės ir toliau atlieka tas pačias funkcijas kaip ir ankstesnės plonos lininės skaros, jos parodo žinomumą ir rafinuotumą.Todėl nenuostabu, kad sociologai ir įvaizdžio konsultantai puikiai supranta, kaip išlukštenti ir perskaityti keliais paprastais būdais tavo susikurtą individualų įvaizdį.
Suintrigavo? Ieškokite įdomybių @:https://vilniauskailiai.com/collections/textile/scarf