KONSULTACIJOS, REKOMENDACIJOS, UŽSAKYMAI: +37061550186, vilniauskailiaistore@gmail.com

Kokia yra vyriškų aksesuarų paskirtis?

Prieš kurį laiką leidomės į pažintinę kelionę apie vyriškus aksesuarus, jų tipus, o kokios detalės nėra aksesuarai, taip pat apie jų gausą bei dėvėjimo pliusus ir minusus. Šį kartą daugiau dėmesio skirsime vyriškų aksesuarų svarbai ir paskirčiai, o daugiausia papuošalams, kurie labai lengvai padeda susikurti norimą įvaizdį.

Papuošalai
Nuo civilizacijos aušros vyrai nešiojo aksesuarus – nuo vikingų sagių iki egiptietiškų antspaudų žiedų iki Polinezijos perlų apyrankių. Drabužiai buvo būtinybė, tačiau aksesuarai visada buvo susiję su išraiška.
Jie taip pat yra ilgiausiai išlikę senovės žmonių liekanos. Kai archeologai atranda miestų griuvėsius, ką jie randa, be keramikos ir pamatų? Kai iš ten gyvenusių žmonių nieko nelieka – jų drabužius ir kūnus suvalgė žemė – kaip mes sužinome, kas jie buvo?


Ogi pagal jų drabužių priedus, aksesuarus. Ar jie dėvėjo auksą ar sidabrą? Kokie simboliai buvo įbrėžti į jų daiktus? Kiek detalūs buvo jų dizainai? Atsakymai mums pasakoja ne tik apie juos, bet ir apie tai, kiek pasiekė jų įtakos sfera ir su kuo jie prekiavo. Priedai leidžia papasakoti savo istoriją net tūkstantmečiais.


Taigi šiandieną papuošalai – tai daugiausia asmeniniai papuošalai, kuriems paprastai yra naudojami taurieji metalai arba brangakmeniai, siekiant dar labiau pabrėžti papuošalo svarbą vyrui. Papuošalai dažniausiai naudojami norint parodyti socialinį statusą ir (arba) asmenybę per skirtingus tipus, stilius ir formas. Tokie papuošalai susideda iš trijų skirtingų subkategorijų: apyrankių, žiedų ir karolių. Visus juos galima nešioti kartu arba atskirai, priklausomai kokio įspūdžio norisi.


APYRANKĖS


Vienas geidžiamiausių šių dienų vyriškų aksesuarų – apyrankės. Vyriškos apyrankės yra vis seksualesnis bet kokio laisvalaikio ar formalaus stiliaus aksesuaras. Jos gali žymiai pagerinti vyro stilių arba suteikti labai reikalingą įspūdį asmenybei pabrėžti ir išbaigti visą įvaizdį. Jas galima nešioti atskirai arba derinant kelias, kad sukurtumėte elegantišką komplektą.


Apyrankės yra labai įvairios, o apyrankės su karoliukais yra vienas iš labiausiai paplitusių stilių, greta tvirtų metalinių ir grandininių apyrankių. Kadangi apyrankių stiliai yra labai įvairūs, apyrankės yra labai paprastas būdas vyrams parodyti savo asmenybę.
Dažniausiai tai yra metalinės grandinėlės, odiniai dirželiai, karoliukų virvelės arba nupintos įvairaus tipo pynės. Norint suteikti daugiau stiliaus, apyrankės turėtų derėti ir papildyti kitus vyriškus priedus, ypač jūsų laikrodį.


ŽIEDAI


Ne visi vyrai yra pakankamai drąsūs ir pasitikintys, kad mūvėtų žiedus. Gana daug vyrų mano, kad vienintelis žiedas, kurį turėtų nešioti vyras, yra vestuvinis žiedas. Tačiau, pastaruoju metu viskas pasikeitė ir vyrai pradėjo suvokti žiedų, kaip madingų aksesuarų, potencialą. Tad, panašu, ateityje madingi vyriški žiedai bus dažniau pastebimi ant vyrų rankų. O kuo daugiau vyrų juos nešios, tuo labiau kiti įgis drąsos jais sekti.


Žiedai yra puikus pavyzdys, kaip nedidelis pokytis gali pakeisti vyro nusistovėjusį suvokimą. Žiedai žinomi ir kaip mažiausias aksesuaras, turintis didelę vizualinę įtaką bendram aprangos stiliui.


Pagaminti iš įvairių metalų ir kitų medžiagų žiedai paprastai yra apvalios juostelės formos, nešiojami ant pirštų dekoratyviniais ar kitais tikslais. Dauguma žiedų gaminami iš nerūdijančio plieno, titano, aukso ar sidabro, tačiau pastaruoju metu populiarėja ir kitos medžiagos, pavyzdžiui, keramika ar silikonas.


Keramikiniai ir silikoniniai žiedai ypač naudingi žmonėms, dirbantiems su elektra arba arti jos, nes jie yra nelaidūs. Silikoniniai žiedai taip pat yra pakankamai tvirti ir pakankamai elastingi, kad juos būtų galima nešioti net ir sporto salėje, jei norisi savo istoriją pasakoti ir iki paskutinio atodūsio keliant svorius.


KAROLIAI, VĖRINIAI, GRANDINĖLĖS IR PAKABUKAI ANT KAKLO


Karoliai, grandinėlės ir pakabukai šiandien yra gana paplitę. Dažniausiai vyrai juos gauna dovanų gimtadienio proga arba kaip meilės, draugystės, atsidavimo ženklą iš savo artimųjų.
Vienas iš dažniausiai naudojamų derinių – auksinės arba sidabrinės grandinėlės, nuo kurių kabo kryžiaus formos pakabukas. Tačiau tuo vyrai neapsiriboja. Šiuo metu tarp vyrų yra ir labai populiarus tvirtas stambokas grandinėlės vėrinys be pakabuko.


Įvairūs vėriniai – tai papuošalai, kurie dėvimi ant kaklo, kabo ir ant krūtinės. Dažniausiai jie yra pagaminti iš metalo, odos arba medvilnės, o kai kurie yra tik nešiojami pakabučiai, tarsi dekoratyviniai elementai, kurie nusveria vėrinį žemyn ir sudaro V formos kampą krūtinės centre. Pakabukai būna įvairių formų ir dydžių – nuo natūralių akmenų iki metalinių plokščių, iki veikiančių laikrodžių ir ne tik.


Kadangi vėrinys ir/arba pakabutis yra vyro kūno centre, be abejo, jis sukuria stipriausią poveikį ir sudaro didžiają vyro kuriamo įvaizdžio istorijos dalį. Jis kabo tarsi vyro šerdyje, o pats vyro kūnas kaip rėmas. Todėl, kai vyrai renkasi tokio tipo papupšalą, turi įsitikinti, kad pasirinktas papuošalas papasakos aplinkai tai, ką iš tikrųjų norisi pasakyti.


Taigi, jei jums patiko, spauskite “patiko” ir dalinkitės su kitais, sekite mūsų naujienas, o mes šią temą dar plėtosime sekančiose jos dalyse, kuriose sužinosite:
- Kurie aksesuarai yra neatskiriama šių dienų vyrų aprangos detalė;
- Kaip dėvėti aksesuarus;
- Kaip derinti aksesuarus ir dar daugiau mūsų svetainės rubrikoje Laisvalaikio skaitiniai pasirinktais penktadieniais.

Dar netapote naujienlaiškių prenumeratoriumi, prisijunkite prie mūsų draugų rato, pirmieji sužinokite visas naujienas, akcijas ir gaukite -10% nuolaidą pirmam apsipirkimui www.vilniauskailiai.com visoms kolekcijoms ir prie jau galiojančių nuolaidų, atsiskaitant su kodu: NEWS23