KONSULTACIJOS, REKOMENDACIJOS, UŽSAKYMAI: +37061550186, vilniauskailiaistore@gmail.com

Kodėl verta rinktis liną?

Linas yra vienas pirmųjų augalų, iš kurio buvo pradėti gaminti drabužiai. Prieš tai buvo naudojama oda, kailiai, o gal didelis lapas ar du. Nereikia nė sakyti, jog pirmieji per šilti pavasariui/vasarai, o kiti gyvuoja vos dieną ar dvi. Tai labai universalus audinys, kilęs iš augalų. Linai yra aukšti it nendrės augalai, ilgais pluoštais, kurie padeda lengviau suvyti gijas.
  • Ne tik paplūdimiui
Galite susukti liną į tvirtą ir stiprią giją arba galite išvyti labai labai ploną siūlą. Jis yra lengvesnis ir patogesnis audinys negu vilna, kartą užsivilkęs marškinius, palaidinę ar suknutę, nebenorėsi nusivilkti. Tačiau kai pagalvojate apie liną, greičiausiai mintyse įsivaizduojate romantišką filmo sceną, kurioje žmogus eina paplūdimiu su baltais lengvai plevėsuojančiais rūbais. Žinoma, tam yra priežastis. Linas yra tobulas sprendimas karštai vasaros dienai, bet negalvokite, jog kurortas yra vienintelė vieta dėvėti liną. Linas tinka ir formaliai aprangai, jei tik tinkamai pasirinksite rūbo stilių, spalvą ir atitinkamus derinius.
  • Mėgaukitės vėsa ir būkite madingi
Linas yra itin pralaidus orui, kur kas labiau negu medvilnė ir turi mažesnį siūlų tankį. Pavyzdžiui, panašios kokybės medvilnė turėtų du ar tris kartus daugiau siūlų (tankis) ir tuo pačiu audinys tampa daug sunkesnis. Linas yra lengvesnis ir kartu absorbuojantis. Taigi jūs ne tik jausitės vėsiai, bet ir prakaitas neprasiskverbs per jūsų drabužius.
Kalbant apie prakaitą, linas taip pat yra hipoalergiškas, tai reiškia, kad prakaitas nesugadins jūsų drabužių, taip greit, kaip kitus audinius. Nebijokite dėvėti lino kostiumo ar kostiumėlio, kelnių ar suknutės esant dideliems karščiams. Taip, jūs sukaisite, bet jūsų drabužis išliks toks pat ir galėsite dėvėti kitą dieną. Aišku, po gero išvalymo.
  • Susidraugaukite su žaismingomis raukšlėmis
Vienintelis minusas, kodėl linas nėra taip plačiai paplitęs yra jo raukšlėjimasis. Mes esame išauklėti, jog susiraukšlėję drabužiai yra prastos aprangos ženklas. Tačiau, jums atskleisim mažytę paslaptį, kai lauke labai karšta, raukšlės yra geriausios tavo draugės. Kai audinys raukšlėjasi jis sukuria mažas oro kišenes ir audinys mažiau liečiasi prie odos. Mažiau audinio priglundančio prie odos - mažiau šilumos jūsų kūnui. Linas yra tarsi senovinis oro kondicionierius.
  • Linas yra kaip gerai išbrandintas vynas
Linas iš tiesų gerėja laikui bėgant, jeigu juo rūpinatės. Linas pradžioje gali pasirodyti grubus, bet ilgainiui jis tampa itin glotnus, minkštas ir per kelerius metus įgauna blizgesį, kuris beje ne blogo rūbo ženklas, o geros kokybės lino ženklas. Kai renkatės lininį kostiumą ar kostiumėlį nesenstančio kirpimo su vidutinio dydžio atlapais ir labiau laisvesnėmis kelnėmis, nes jos bus nešiojamos visus metus, galite atrodyti puikiai nuolat.
  • Teisingas būdas dėvėti liną
Švelnus brizas per karščius, o jūs atrodote puikiai.
Kaip apie tą žiemą. Žiauru, ar ne? Po kelių mėnesių rekordinio sniego iškritimo, besikandžiojančių vėjų ir minusinės temperatūros, pirštai pradeda niežtėti nuo noro versti kalendoriaus lapus. Ir koks fantastiškas jausmas, kad tai pagaliau baigėsi. Sugrįžtam į ilgas, kvepiančias žiedais, šienautom pievom, vasaros lietaus lašais dienas, atvirų erdvių lauko barus ir dienos išvykas į paplūdimį, prie jūros, upės ar ežero. Ir kai sezonai keičiasi turėtų keistis ir jūsų spintos drabužiai. Laikas atsisveikinti su storais megztiniais, šalikais ir šilta avalyne.
Perkelkite numylėtą tvido, vilnos, kašmyro švarkelį į spintos galą. Ištarkite „sudie“ tiems druskos nugarintiems batams ir apdulkėjusioms striukėms. Laikas skirti pasimatymą lengvesniems drabužiams, o būtent linui!