KONSULTACIJOS, REKOMENDACIJOS, UŽSAKYMAI: +37061550186, vilniauskailiaistore@gmail.com

Kas gi yra aksesuarai vyrams ir kokia jų svarba?

Prieš keletą savaičių leidomės į įdomią pažintį su vyriškais aksesuarais, jų tipus, aptarėme, kokios detalės nėra aksesuarai, taip pat kalbėjome apie jų gausą bei dėvėjimo pliusus ir minusus, gana plačiai apžvelgėme vyriškus papuošalus.
Šį kartą daugiau dėmesio skirsime aptarimui, kurie aksesuarai yra neatskiriama šių dienų vyrų aprangos detalė ir kodėl.


KAS GI YRA AKSESUARAI VYRAMS?
Vyriškų aksesuarų istorija yra įdomi tuo, kad kas dabar laikoma „moteriškais daiktais“, daugeliu atvejų buvo išrasta ir sukurta vyrams. Aukštakulnius avėjo persų kavalerija XV amžiuje, kad geriau pritvirtintų kojas balnakilpėse. Europos aristokratija vėliau juos naudojo, kad atrodytų aukštesni ir didingesni. Makiažas, rouge ir tie didžiuliai balti perukai dažniausiai buvo Europos vyrų sfera. Mada nuolat svyruoja tarp tradicinių vyriškų ir moteriškų bruožų, o besikeičiant visuomenės normoms, stilius seka jos pavyzdžiu.


KREPŠIAI
Įvairūs krepšiai yra itin patogus būdas neštis kelis mažesnius daiktus. Kai kurie jų, pavyzdžiui, nešiojamojo kompiuterio dėklai ar rankinės, tualeto reikmenų krepšiai ar kosmetinės, turi vieną pagrindinį tikslą, o kiti, pavyzdžiui, kuprinės ir neįpareigojantys krepšiai, yra tarsi universalūs darbiniai arkliukai.
Šiuolaikiniai krepšiai yra gaminami iš įvairiausių medžiagų, kurių kiekviena turi savo privalumų ir trūkumų. Oda perteikia prabangą, statusą, ilgaamžiškumą, drobė - tvirtumą, medvilnė - tvarumą, o poliesterio - nuotykių troškimą. Įdomu, o ką gi sako jūsiškė?


SKUTIMOSI PRIEMONĖS IR BARZDOS PRIEŽIŪRA
Geras skutimasis atskiria vyrus nuo berniukų. O gal geras skutimasis paverčia vyrus berniukais? Atsakymas priklauso nuo to, kiek žmogaus, kurio klausiate, išduoda jo prižiūrėtas veidas. Barzdos priežiūros ir skutimosi priemonės yra būtinos šiuolaikiniams vyrams. Nėra profesionalesnio būdo išlaikyti švarų veidą nuskustą, nei aštriu skustuvu, paaštrintu ant odinės juostelės, nubraukiant klasikinį skutimosi muilą, kurį suplakėte skutimosi dubenyje ir užtepėte juodmedžio koteliu barsuko plaukų šepetėliu.


Tokiu būdu skutantis rečiau nukraujuoja apsauginiai skustuvai, o jų priežiūra yra pigesnė nei kasetinių skustuvų. Jei esate tokio tipo vaikinas ar vyras, kuris leidžia barzdai augti, barzdos šepečiai ir šukos, specializuotos kosmetinės, kondicionieriai, aliejai, šampūnai ir vaškai leis jums atrodyti išsiskiriančiai. Nes skirtumas tarp gerai prižiūrimos barzdos ir netvarkingos slypi jos priežiūroje, o jūsų stilius parinktuose skutimuose aksesuaruose.


DIRŽAI
Diržai yra kasdienis daugelio dirbančių vyrų aksesuaras, kuris tarsi natūraliai įsilieja į vyro gyvenimą. Diržai yra sukurti taip, kad jūs kelnes dėvėtumėte ne per aukštai ant juosmens, tačiau, įvairiose kultūrose, diržai galėtų būti naudojami ir kaip mados pareiškimas. Ar jūsų diržų kolekcija ir jos pasirinkimas taip pat turi savo istoriją ir pareiškimą?


Atrodo pasaulis tiek daug jau nukeliavo pažangos keliu, tačiau klasikinės ir patvariausios medžiagos, naudotos jiems nuo neatmenamų laikų, vis tik pirmauja ir šiandieną. Diržai – tai odiniai, dirbtinps odos, drobiniai, lygaus ar faktūrinio paviršiaus, įvairiais principais pinti yra skirti dėvėti tiek džinsams, tiek klasikinėms kelnėms, tiek įvairioms laisvalaikio kelnėms, kad jos tvirtai pabrėžtų vyro kūno komplekciją, proporcoijas, o ne atvirkščiai jas darkytų ir sudarytų vargšo neišmanėlio vaizdą, kurį kiti su pajuokos prieskoniu maloniai aptarinėje vakarėliuose ir ilgai jiems nurimus.

Diržų misija yra kur kas diesnė nei tik kelnių prilaikymo funkcija. Jų pasirinkta spalva, medžiaga, faktūra, plotis išryškina jūsų ansamblio ir suderintų aksesuarų akcentus, o atidžiai parinkta metalinė sagtis gali papildyti laikrodį, žiedus ir karolius bei kitus papuošalus.
Jei tai odinis diržas, jis visada turi derėti prie kitų jūsų odinių daiktų, pavyzdžiui, batų ir rankinių, o jei tai drobinis, jis turėtų papildyti kitas jūsų aprangos spalvas.


PETNEŠOS
Petnešos kelnėms, gal ne kiekvieno vyro pasirenkamos, tačiau tikrai gana išraiškinga detalė ypač kai sieki minimalistinio įvaizdžio su išraiškingomis detalėmis, o prasegus švarką pritrauki aplinkinių žvilgsnius.


Petnešos - tai plokščios elastinės juostos, kurios pritvirtinamos prie kelnių juosmens priekyje ir nugaroje bei permetamos per pečius, kad kelnės taptų idealaus ilgio, puikiai gultų ant avalynės, bet nesukristų kaip drapiruota užuolaida ant jų ir tuo pačiu nesmukčiotų, taip pat, kad nebūtų per aukštai ant juosmens, neiškreiptų jūsų kūno proporcijų, ir kad “pagrindinis aprangos akcentas” vakarėlio ar susitikimo metu netaptų jūsų kojinės, ypač jei jos priderintos netinkamai, o to jums visai nereikia.


Petnešos yra tvirtinamos prie kelnių arba su mygtukais juosmens vidinėje pusėje, arba užsegamos paslėptomis sagutėmis tiesiai ant jos. Prieš įsigydami, įsitikinkite, kad jūsų kelnės turi sagas petnešoms prisegti, arba žinote ką nors, kas gali prisiūti sagas ant kelnių. Jei vertinate laiką ir profesionalumą UAB Tavo kostiumas jums bus puikus partneris, jei svarbu pasirinkimo laisvė, kreipkitės į @vilniauskailiai.com ir jums mielai patars kur kreiptis. O jei galite ir mokate tai padaryti patys - šlovė jums!


Nors kartais gali atrodyti, jog diržai ir petnešos tarsi neatskiriami broliai dvyniai, kai kurie mados žinovai sako, jog petnešos yra puiki alternatyva diržams, bet jos niekada neturėtų būti dėvimos kartu su jais. Saikas - tai elegancija ir prabanga.


PIRŠTINĖS
Pirštinės turbūt viena seniausių aprangos detalių, turėjusios eilę fiunkcijų nuo neatmenamų laikų, o šiandieną įgavusios pelnytą vietą mados pasaulyje.
Paprastai pirštinės yra siuvanmos iš itin plono audinio arba odos, dėvimos ant rankų, ir ilgą laiką turėjusios pagrindinę paskirtį, apsaugoti rankas nuo šalčio. Pirštinės pagamintos iš medvilnės, vilnos ar odos būna kelių rūšių – nuo ​​šiltų ir jaukių su specialia danga jutiminiams išmaniems ekranams iki suderinamų medvilninių pirštinių, pagamintų iš perdirbtų medžiagų, iki tikros, aukštos kokybės avikailio vairavimo pirštinių.


Mums visiems reikia pirštinių, kad apsaugotume rankas nuo šalčio. Kai to nepadarome, mūsų oda išsausėja, pradeda skilinėti ir tarp pirštų atsiranda erzinančių mikroįpjovimų, o neprižiūrėta oda išduoda mūsų amžių ir pomėgius.
Tačiau žengiant koja kojon su mada, dabar vyrai mielai renkasi įvairiausias pirštines kaip aprangos detalę pabrėžti savo stiliui, o besimėgaudami kokia nors laisvalaikio forma, parodyti jos ir čia jiems ne tas pats kaip jie atrodo ir kokią žinutę kitiems nori siūsti.


KEPURĖS
Tikrai nesiginčysime, sutinkame, kad vyrui kepurė yra ne taip jau ir lengvai atrandama, pasirenkama ir tampa neatskiriamu draugu. Juolab, kad priklausomai nuo rinkos ši prekė ne visuomet yra tokia jau populiari, o eilę metų vyriški aprangos salonai negali pasigirti jų gausa ir kokybiška pasiūla.


Gan dažnas vyro pamąstymas girdimas ir šis, kad netinka prie veido ar galvos matmenų, tačiau mes drįstume prieštarauti. Kiekvienam vyrui galima priderinti kepurę, jei tik turi pakankamai išmonės, supratimo, tavo tikslas - puikus vyro įvaizdis, jei žinai, kas ir kaip išsprendžia trūkumus, o kas puikiai pabrėžia privalumus. Jei vienam puikiai tinka sportinio stiliaus kepurė su snapeliu, tai kitam skrybėlė gali būti idealus pasirinkimas ir atvirkščiai. Svarbiausia, vengti komiško nesuderinamumo ir nusivylimo savimi.


Skrybėlės dėvimos ant galvos, kad apsaugotų ją nuo šalčio žiemą ir nuo žalingų saulės spindulių vasarą, taip pat, kad atrodytumėte gerai net kai plaukai nepaklūsta jūsų norams. Bendra išmintis sako, kad iš galvos prarandame 80% kūno šilumos. Nors tai gali skambėti kaip itin puikus skrybėlių pardavimo pasiūlymas, tikrai to nesiekiame.


Kai šalta, mes prarandame šilumą nuo bet kurios mūsų dalies, taip pat ir nuo mūsų galvos. Skrybėlės dažniausiai yra pagamintos iš medvilnės, vilnos, veltinio ar odos, o jos pasižymi stipriausiu stiliumi, kai derinamos su derančiomis pirštinėmis ir skara ar šaliku.


Jei išeisite iš savo komforto zonos ir pabandysite išraiškingai užsdiėti skrybėlę, būsite stipriai nustebę, kokių atsiliepimų ir dėmesio sulauksite. Nedaug žmonių turi pasitikėjimo pasidžiaugti skrybėle. Bet jei jūs esate būtent tas žmogus - tai jūsų gyvenimas tikrai daug spalvingesnis! Nesvarbu, ar dėvite klasikinę beisbolo kepuraitę, ar puošnią „Fedora“ skrybėlę, jos abi puikiai tiks prie labai įvairios aprangos.


Kai madistai kalba apie skrybėles, jie pabrėžia, kad skrybėlės yra labiau įspūdis nei subtilus aksesuaras. Galbūt norite bet kuriai aprangai akimirksniu pridėti visą dozę asmeniškumo? Ar dėvite skrybėlę, kad galva būtų šilta vėsią dieną, o paplūdymije pridengtų saulės spindulius? O gal nešiojate skrybėlę tam, kad pridengtumėte blogą plaukų kirpimą ar retėjantį plaukų mišką? Bet kuriuo atveju skrybėlės yra puikus būdas pakelti savo nuotaikos bei stiliaus žaidimo reitingą nuo 0 iki 100.


ŠALIKAI
Kai pamąstome apie šalikus ir prisimename sąvają patirtį, pirmoji mintis įsiveržia visu greičiu, kad vyrams šalikų visai nereikia - juos perka moterys ir paskubom dovanoja įvairiomis progomis, ir dar dažnai paskutinę minutę, o jei nepataiko su pirkiniu, išradingesnės juos prisitaiko sau, o kitos, su liūdesiu nuo jų braukia dulkes stalčiuose.


Žinoma, šalikai yra ilgos audinio juostos, skirtos apvynioti aplink kaklą, kad būtų šilta. Tačiau nepamirškime, kad naujų tekstilės gamybos ir siuvimo technologijų dėka šalikų tipų per pastarajį dešimtmetį atsirado tikrai nemaža gausa, tame tarpe ir vyrams. Vamzdžio tipo šalikas yra tarsi uždaras cilindras, skirtas tam pačiam tikslui - būti lengvai dėvimas, patogus, išlaikyti šilumą ant kaklo, taip pat sukurti išraiškingesnį rudeninių ir žieminių rūbų vaidą. Dažnas jų naudojamas net kaip alternatyva kepurei, skrybėlei ar kapišonui ir pridengti užsitraukiant ant galvos. O jei dar kruopščiai pasirinksite ne tik šaliko tipą, jums patinkantį mezginį ar audinį, bet ir įvaldysite puikiai jo ryšėjimo būdus, tai šaliko dėvėjimas taps jums smagiu kasdieniu žaidimu. Tad kad ir kurį šaliko variantą pasirinktumėte, garantuotai turite galimybę suteiti sau kitokį aprangos stilių ir būti pastebėtam.


AKINIAI
Akiniai nuo saulės susideda iš spalvotų lęšių, laikomų ant metalinių arba plastikinių rėmelių ir pritvirtintų prieš akis, kad būtų patogu saulėtomis dienomis. Jie taip pat leidžia geriau matyti stiprioje šviesoje ir suteikia jūsų stiliui keletą išbaigtumo veiksnių. Be to, su šiais akiniais niekas nemato, į ką žiūrite, jei jums tai svarbu.


Puikiai žinome, kad suaktyvėjus saulės spinduliams ne tik vasarą, prisimerkus prieš saulę atsiranda raukšlių. Tiesą sakant, bet kokia tiesioginė saulės šviesa sukelia raukšles, tačiau jos tampa ryškesnės aplink akis, nes daug prisimerkiate stiprioje saulės šviesoje. Vasarą kiekvienam reikia akinių nuo saulės, kad apsaugotų akis, tačiau yra rėmelių, kurie jums tinka, ir rėmelių, kurie ne. Tikriausiai jau žinote, kuris yra kuris. Taip pat kyla klausimų, pavyzdžiui, poliarizuotas ar ne? Su mėlynos šviesos filtravimu ar be jo? Fotochrominiai lęšiai?


Akiniai nuo saulės džiugina akis ryškiomis vasaros dienomis. Kai kurie šaltiniai teigia, kad daugiau nei 80% žmonių, mėgstančių šiltas atostogas, turi paplūdimio akinius nuo saulės. Vyriški akiniai nuo saulės yra vienas iš labiausiai paplitusių aksesuarų vasarą. Ne visi žmonės mėgsta nešioti akinius nuo saulės, bet kai randi akinius, kurie tau atrodo tobulai, jausmas yra neįtikėtinas.


Skaidrių lęšių akiniai yra rėmeliai su stiklu, kuris nėra tamsintas, nesuteikia padidinimo ir nėra korekcinio lęšio. Jie dėvimi tik dėl estetinių priežasčių arba, jei jums reikia pasiteisinimo, kad norite atrodyti gerai, dėl „saugumo“. Kai kurie vyrai tiesiog atrodo geriau su akiniais. Kai kurie vyrai nori taip atskleisti intelektą ir mano, kad tai pasiekti geriausias būdas yra nešiojant akinius, nepaisant to, kad jie jaučiasi lyg prakeikti, turintys tik 20/20 regėjimą.


Negalima paneigti, kad akinių nešiojimas keičia tiesioginį žmonių įspūdį apie jus, ir tik jūs patys turite nuspręsti, kokį įspūdį norite sukurti. Juk diplomų, laipsnių, titulų ir panašiai, neprisisegsi ant kaktos.


Taip pat suprantama, kad itin išskirtiniai akiniai, puikiais jums tinkančiais rėmeliais su besipuikuojančiu jūsų megstamu prekiniu ženklu kainuoja tikrai nemažai. Tačiau visada pasverkite, ar jums reikia stiliaus ar vardo. Šioje situacijoje puiki išeitis vintažiniai akiniai.
Vintažiniai akiniai nuo saulės jau seniai populiarūs. O augant socialinei žiniasklaidai ir „Gen Z“ kartai ieškančios tausojančios mados būdų, senoviniai akiniai nuo saulės tik populiarės.


PINIGINĖS IR KORTELĖS
Piniginės, be jokios abejonės, yra naudingas aksesuaras kiekvienam, nešiojančiam valiutą bet kokia forma. Tačiau piniginės nėra tokios naudingos, kokios buvo prieš dešimtmetį, nes didžioji dalis turimų pinigų yra elektroninėje formoje. Kredito ir debeto kortelės kartu su asmens tapatybės kortelėmis yra labiausiai paplitęs daiktų derinys bet kurioje piniginėje.


Piniginės saugo jūsų korteles, asmens tapatybės dokumentus, sąskaitas ir monetas vienoje patogioje vietoje. Kortelių laikikliai yra specialiai sukurti tik kortelėms laikyti, o kai kurie jų net turi specialią apsaugą, kad būtų užkirstas kelias galimam bekontakčių kortelių funkcijų suveikimui. Nepaisant patogumo atsiskaityti telefonu, auksinio atspalvio kortelių laikiklį atverčiant yra neabejotina elegancija ir statusas.

Tad jums rinktis kokioje aplinkoje jums reikia ir kaip sužibėti. Jei esate tarp Gen Z kartos žmonių,kalbančių įmantriais technologiniais terminais, be jokios abejonės, stiprų įspūdį apie jus sukurs eilė appsų jūsų išmaniajame įrenginyje. Bet jei siekiate solidaus sandorio, reikia svorio deryboms ir patikimumo jumis, rinkitės solidžias pinigines ir dėklus, skoningai priderintus prie kitų aksesuarų.


LAIKRODŽIAI
Laikrodis yra tarsi standartinė vyro aprangos detalė ar funkcionalus daiktas. Naudojamas dekoratyviniais ir išraiškingais tikslais, laikrodis daug pasako apie jūsų asmenybę, ambicijas ir tai, kaip jūs žiūrite į save. Laiko rodymas, be abejo, yra mažiausiai svarbi laikrodžio funkcija šiame amžiuje. Bet kuris laikrodis gali tai padaryti. Tačiau tai, kokio tipo laikrodį pasirenkate užsisegti ant riešo, daug ką pasako apie jus.


Laikrodžiai daugeliui vyrų yra gerai žinomi draugai. Laikrodžio užduotis – kuo tiksliau, kuo ilgiau rodyti esamą laiką. Kiti vaizdiniai elementai taip pat svarbūs, pavyzdžiui, kaip aiškiai galima matyti laiką iš laikrodžio. Kalbant apie funkcionalumą, tai, kaip gerai laikrodis gula ant rankos, taip pat yra labai svarbus aspektas.


Nemažai vyrų, ieškodami laikrodžio, nepastebi įprastų aukščiau paminėtų laikrodžio užduočių ir ieško kažko vizualiai patrauklesnio. Dėl to dažnai gražiai atrodo laikrodis, kuriam trūksta funkcijų, kurias jis turėtų turėti kaip standartas, tačiau ne visuomet standartinis pasirinkimas jums reikalingas, jei norite apie save papasakoti daugiau.


Stilius yra gamtos jėga, ir kaip spūstis, joks individas negali pakeisti savo kurso vien tik valios jėga. Tai vadovaujasi grupę sudarančių asmenų kolektyvine valia ir interesais. Kai kurie gali bandyti priversti stilių judėti tam tikra kryptimi, tačiau ši paslaptinga kultūrinė jėga galiausiai pati nusprendžia, ar jie yra revoliuciniai pradininkai, ar… ekscentrikai.


Taigi, jei jums patiko, spauskite “patiko” ir dalinkitės su kitais, sekite mūsų naujienas, o mes šią temą dar pratęsime sekančiose jos dalyse, kuriose sužinosite:
- Kaip dėvėti aksesuarus;
- Kaip derinti aksesuarus ir dar daugiau mūsų svetainės rubrikoje Laisvalaikio skaitiniai pasirinktais penktadieniais.


Dar netapote naujienlaiškių prenumeratoriumi, prisijunkite prie mūsų draugų rato, pirmieji sužinokite visas naujienas, akcijas ir gaukite -10% nuolaidą pirmam apsipirkimui www.vilniauskailiai.com visoms kolekcijoms ir prie jau galiojančių nuolaidų, atsiskaitant su kodu: NEWS23