KONSULTACIJOS, REKOMENDACIJOS, UŽSAKYMAI: +37061550186, vilniauskailiaistore@gmail.com

Aksesuarai JAI. Už ar prieš?

Madingi aksesuarai, kaip taisyklė, yra labai svarbūs mados arenoje. Jie dažnai naudojami kaip antrinis priedas formuojant visą išbaigtą įvaizdį dizainerio modeliui atskleisti. Aksesuarai paprastai skirti tam, kad atkreiptų dėmesį į jūsų aprangą ir dėvėjimo stilių, gyvenimo būdą. Tačiau be jų gerokai rizikuojate, kad jūsų drabužių spintos pasirinkimas bus gana skurdus, o jūsų apranga atrodys pakankamai nuobodi, nes tie nuolatos kabantys rūbai spintoje juk visuomet yra vienodi ir keistis patys savaime negali. Skoningai parinkti priedai prailgina jūsų drabužių ir įprastų bei mėgstamų rūbų derinių tarnavimo laiką, tuo pačiu, kasdienai suteikia atsinaujinimo ir vis titokis nuotaiką, kurios jums norisi.

Madingos moterys ne tik stengiasi, kad jų rūbai puikiai atrodytų. Jų drabužiai tikrai visada derinami su nuostabiais, išskirtiniais, akį traukiančiais aksesuarais. Taigi madingų aksesuarų nešiojimas turi eilę puikių privalumų. Apibendrindami įvairią randamą informaciją apie madingų aksesuarų naudą, norime jums išskirti pagrindinius jų dėvėjimo privalumus:

  • Pabrėžia ir atskleidžia jūsų asmenybę;
  • Sustiprina ir dar labiau išryškina dabartinį jūsų aprangos stilių;
  • Pabrėžia jūsų kūno ir veido privalumus;
  • Pagyvina senai yprastas ir mėgstamas aprangos spalvas, prie kurių jau visi pripratę;
  • Įvairių dydžių auskarai, kurie visada dera, suteikia aprangai žaismingumo;
  • Jūsų gyvenimo būdui įneša naujų potyrių, spalvų ir patirčių, formuoja madingą supratimą apie aprangą;
  • Pakeitusi aksesuaraus ir apgalvotai juos priderinusi, tą patį aprangos derinį puikiai dėvėsite ir kasdieną ar ofise ir vakarėlyje ar priėmime.
  • Nereikalauja ypač didelių investicijų kas kartą, kai jums norisi atsinaujinti ir pagyvinti nuotaiką.
  • Palengvina kelionių garderobo pasirinkimą, nes jūsų komfortas kelionėje ir pasiruošimas jai priklauso ne nuo lagaminų skaičiaus ir jų dydžio, o nuo jo skoningo turinio.

Nors šiuo metu madingi aksesuarai tampa vis populiaresni, daugelis žmonių vis dar neturi aiškaus supratimo, kas iš tikrųjų yra aksesuarai formuojant aprangos stilių. Madingų aksesuarų dizainerių sąraše paprastai puikuojasi diržai, įvairaus tipo papuošalai, laikrodžiai, piniginės, rankinės, galvos apdangalai, šalikai ir skaros, pirštinės, avalynė ir kiti, mažiau kasdienoje dėvimi. Šie priedai paprastai yra įvairių dydžių, spalvų ir atspalvių, prekių ženklų, stilių, medžiagų faktūrų ir formų. Iš pirmo žvilgsnio viskas atrodo taip paprasta ir lengva, tačiau neretai pasirinkus ne tas aksesuarų spalvas, formas, dydžius ir faktūras, galima padaryti nedovanotinų klaidų ir ne pagerinti įvaizdį, o jį visai sugadinti.

Todėl Jums primename, kad egzistuoja ir pagrindinės taisyklės, kaip rinktis aksesuarus:

  1. Derinti prie aprangos rinkitės ne daugiau nei 3-4 aksesuarus.

Jūs – ne Kalėdinė eglutė, todėl, nepamirškite, kad per daug aksesuarų dėvėjimas taip pat tampa jūsų silpnąja vieta. O didelę gausą aksesuarų tiesiog neįmanoma suderinti tarpusavyje skoningai.

  1. Dideli ir masyvūs žiedai tinka ne kiekvienai moteriai.

Turėkite galvoje, kokios struktūros jūsų rankos pirštai ir visa kūno kompleksija. Juk jums svarbu parodyti ne nederantį papuošalo dydį, o saiką ir skonį.

  1. Pamirškite pasenusią taisyklę, kad avalynė ir rankinė būtinai privalo būti tos pačios spalvos.

Jei jūsų avalynė yra ryški ir išraiškinga, tuomet prie aprangos derinkite pastelinių spalvų ir atspalvių bei paprastesnio stiliaus rankinę.

  1. Nedenkite su milžinišku šaliu ar skara savo suknelės, švarko ar palto apykaklės.

Vietoje to, pabrėžkite stilingą didelę apykaklę ant kaklo ryšėdama priderintą mažytę skarelę.

  1. Jeigu renkatės smulkius papuošalus, tuomet būtinai rinkitės tokių papuošalų visa rinkinį, derantį tarpusavyje.

Dažnai pasitaikantys ginčai, kad nešioti karoliukus, auskarus, žiedus ir apyrankes viename rinkinyje prie aprangos, nėra juokingi. Nors ši mintis tik iš dalies yra teisinga, viskas priklauso nuo kiekvieno tokio rinkinio priedo dydžio. Jei šie papuopšalai tikrai yra mažo dydžio, galite juos visus kartu dėvėti ir derinti, tačiau jei jų dydžiai akivaidžiai skiriasi ir visam stiliui suteiks daugiau chaoso ir beskonybė, atsisakyti kurio nors iš jų ir nemiksuokite su kito stiliaus papuošalais.

  1. Pamirškite laikrodį, jei dėvite vakarinius rūbus.

Atminkite, kad rankiniai laikrodžiai puikiai tinka miesto, sportiniam ar verslo stiliui. O į kviestinį vakarą ar pokylį jūs ateinate ne laiko skaičiuoti ar laikrodžio etiketės bei vertės demonstruoti. Todėl laikrodžio derinti su vakarine suknele beveik neįmanoma.

  1. Nusistatykite prioritetus: arba akį traukiantys ir rėžiantys rūbai, arba aksesuarai.

Jūsų drabužiai, makiažas ar aksesuarai gali padaryti jūsų išvaizdą itin patrauklią ir įsimintiną. Tačiau nebūtina stengtis ir norėti, kad visi trys iš karto pasieks tą patį poveikį ir rezultatą. Palaidinių apykakles derinti su didžiuliais deimantų auskarais būtų visiška beskonybė.

  1. Venkite juodos avalynės jei dėvite pastelinių spalvų rūbus.

Geriau naudokite šviesesnio atspalvio avalynę, derindami su pastelinių tonų apranga. Tamsūs tonai prie šių drabužių tiesiog nedera.

  1. Pirštinės privalo derėti ptie vieno iš jūsų aprangos derinio elementų.

Lengviausias būdas išsirinkti tinkamos spalvos pirštines – pažvelgti į mėgstamų ir proginių batų, diržo ar lūpų dažų spalvą. Paprastai jūsų pirštinių spalva turi atitikti bent vieną jūsų aprangos element spalvą.

  1. Kultūrai būdingus aksesuarus derinkite tik su neutralių spalvų drabužiais.

Jei dėvite aksesuarus su daugybe siūlių, siuvinėjimų ar karoliukų, sumažinkite bendrą efektą su neutralių spalvų drabužiais.

Informacija surinkta ir apibendrinta iš eilės interneto šaltinių.

Jei straipsnis įtikino aksesuarų privalumais, kviečiame ir mes jus apsilankyti svetainėje www.vilniauskailiai.com ir išsirinkti ką nors mielo,  kad kiekviena diena jums būtų kitokia. Primename, iki Vasario 14d. galioja akcija 1+1 (-20%) + nemokamas pristatymas.

Ačiū, kad skaitote. Laukite tęsinio apie aksesuarus JAM.