KONSULTACIJOS, REKOMENDACIJOS, UŽSAKYMAI: +37061550186, vilniauskailiaistore@gmail.com

2022 m. rudenį karaliauja vakarinės pirštinės.

Apsisukus mados ciklo ratui ir vėl Niujorko, Paryžiaus, Milano mados podiumai mus žavi ne tik įspūdingais novatoriškais įvairių modelių sprendimais, sukirpimais, raštais, deriniais, bet ir vėl sugrįžta prie iškalbingos klasikos.

  • Tarp visų tų įmantrių sprendimų ir vėl pasimato tylusis aksesuaras, kuris deriniuose ir stilizuotai pateiktas yra labai stipri visumą išbaigianti detalė. Tai - vakarinės pirštinės.  Ar tai pirštinės iškilmingai vakarienei, ar Operos premjerai, ar ypatingam priėmimui, jos tarsi vėl pakylėja į kitą erą. Kad ir kaip pakryptų mados tendencijos, šiais metais minėtos pirštinės tiesiog galingai sugrįžo ir tapo neatskiriama stiliaus dalis.
  • Jų ilgiai įspūdingai varijuojantys nuo stilizuotų trumpučių iki siekiančių pečius. Nuo trapaus lengvo šilko iki barchatinio švelnumo natūralios odos. Jos derinamos prie berankovių suknelių, palaidinių ir viršutinių rūbų, jos atranda savo vietą rankinėje ne tik atlikti tiesioginę ir pirminę savo funkciją, bet ir patenkinti mūsų ego išsiskirti iš minios ir patiems kūrybiškai kurti savo individualias tendencijas.
  • Jos geba atkreipti dėmesį ne tik būdamos itin puikios kokybės, atpažystamo brando, tačiau subtiliai ar eklektiškai blizgėdamos žvynelių, karoliukų, kristalų, akmenukų, kaspinų pagalba.
  • Dior, Jil Sander, Fendi, Versace, Bottega Veneta, Acne Studios – tai tik keletas mados pionierių šiais metais drąsiai susigražinusių pirštinių dvasią į savo kolekcijas. O jei pasigilintume daugiau, tai pirštinės tiesiog užkariauja mūsų dėmesį eilėje mados kolekcijų nuo Europos, iki Amerikos ir Rytų šalių.
  • Iš tiesų, įdomus reiškinys sugrąžinti kažką, kas iš tikrųjų buvo aktualu tik vienam procentui per pastarąjį dešimtmetį. Dar labiau šokiruoja tai, kad didžiausias jų bumas tendencijų cikle buvo metais prieš Pirmąjį pasaulinį karą ir vėl po Antrojo pasaulinio karo, kur pirštinės buvo labai įvairios ir dėvimos skirtingoms ypatingesnėms progoms.
Pirštinių sublizgėjimas ant šių metų podiumų galbūt yra tarsi atsakas po pandemijos, kaip matėme įvyko su daugybe kitų šiuo metu vyraujančių apsaugos priemonių atsiradimo tendencijų. O galbūt tai yra priminimas, koks būdingas ir jautrus mūsų tendencijų ciklas yra pasauliniams įvykiams. Tačiau labiausiai tikėtina, kad tai greičiausiai yra ir viena, ir kita, o gyvenant tokiu audringu pasaulinių konfliktų ir stichinių nelaimių laikotarpiu, galima tikėtis, kad mūsų drabužių spintose pagal sezonus pakartotinai atsiras dar daugiau apsauginių drabužių ar jų detalių tik stilingai pateiktų.
Ir jūs galite tapti šios naujos tendencijos liudininkais, kad kiekviena diena jums būtų kitokia, tereikia užsuktia čia.