KONSULTACIJOS, REKOMENDACIJOS, UŽSAKYMAI: +37061550186, vilniauskailiaistore@gmail.com

10 rekomendacijų, kaip išsirinkti karakulio kailinius

Artėjant žiemai, ar ypatingoms šventėms, progoms nereta moteris pasvarsto, o gal jai derėtų išsirinkti sau natūralaus kailio kailinius, jeigu taip, tai būtent iš kokio kailio ir kodėl. Ir tai visai natūralūs klausimai, nes kailinių pirkimas - tai tikrai ne spontaniška užgaida, o labai gerai apgalvotas pasirinkimas. Gi kiekviena iš mūsų turime skirtingą gyvenimo būdą, vertybes, įpročius, artimųjų ir darbinę aplinką, galimybes ir poreikius bei norus.
Tad, kad nepasiklysti gausoje, ir pasirinkti apgalvotai, kaip vieną įdomiausių ir ilgaamžiškiausių kailių kailiniams, mes išskiriame karakulį, kodėl? Skaitykite toliau.

Karakulio kailio vertė

Karakulio kailis yra laikomas labai vertingu dėl kelių priežasčių, pirmiausia dėl jo unikalių savybių, labai mažos pasiūlos pasaulinėje rinkoje ir ypatingai daug darbo ir profesionalaus išmanymo reikalaujančio jo ir kailinių iš jo gamybos proceso. Štai keletas pagrindinių veiksnių, lemiančių karakulio kailio vertę:
  1. Unikali garbanoto plauko tekstūra 
  2. Natūralios spalvos ir raštai
  3. Minkštumas ir glotnumas
  4. Pastovus ir vis didėjantis trūkumas rinkoje
  5. Detalaus ir gilaus išmanymo reikalaujantis išdirbimo procesas
  6. Prabangos mada ir puiki investicija
  7. Universalumas 
  8. Ilgaamžiškumas, lėtinantis vartojimą
  9. Lėtos mados investicija į kelias kartas
  10. Kaip natūrali medžiaga yra greitai iri ir, kuriai nereikia papildomo utilizavimo priemonių, kas puikiai apsaugo gamtą.
Svarbu pažymėti, kad karakulio kailio vertei taip pat turi įtakos ir asmeninės nuostatos, vertybės, kultūrinis suvokimas ir etiniai sumetimai. Kai kurie žmonės itin vertina karakulio kailį dėl jo unikalių savybių, o kiti linkę rinktis alternatyvias medžiagas dėl etinių ar aplinkosaugos sumetimų.

10 rekomendacijų, kaip išsirinkti karakulio  kailinius

Renkantis karakulio kailinius, reikia atsižvelgti į tokius veiksnius kaip kailio kokybė, stilius, tinkamumas jums ir asmeniniai pageidavimai. Karakulio kailis, taip pat yra žinomas ir kaip persiškas ėriukas ir turi savitą garbanotą tekstūrą. 
Štai keletas patarimų, kurie padės jums tinkamai išsirinkti karakulio kailinius:

1. Pirmiausia susipažinkite ir perpraskite karakulio kailį

    Susipažinkite su karakulio kailio savybėmis. Jis turi unikalią, garbanotą tekstūrą ir dažnai naudojamas dėl savo prabangios išvaizdos. Prieš pirkdami įsitikinkite, ar tikrai vertinate ir mėgstate išskirtinę karakulio kailio išvaizdą.

    2. Patikrinkite kailio kokybę

    Įvertinkite karakulio kailio kokybę. Ieškokite kailinių su minkštu, tankiu ir tolygiai riestu kailiu. Aukštos kokybės ir profesionalių meistrų išmanančiai pasiūti karakulio kailiniai atrodys glotniai ir vienodai, o raštas bus itin kruopščiai suderintas į vieną visumą.

    3. Spalvų pasirinkimas

    Karakulio kailis yra įvairių natūralių spalvų, įskaitant juodą, rudą ir pilką. Tad pirmiausia pasirinkite spalvą, atitinkančią jūsų stilių, odos ir plaukų atspalvį ir tokią, kurią labiausiai mėgstate bei galite suderinti su jūsų turima apranga bei aksesuarais. Neskubėkite ir apsvarstykite, ar norite labiau klasikinės spalvos, ar unikalesnio atspalvio, kuriuos gamintojai naujomis technologijomis išgauna beveik visų vaivorykštės spalvų.


    4. Stilius ir dizainas

    Apsvarstykite karakulio kailinių norimą stilių ir dizainą. Stiliai gali būti nuo klasikinio palto tipo iki šiuolaikinės striukės, švarko ar puspalčio, o ilgiai jų gali gerokai skirtis. Tad labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, kokius rūbus pastoviai dėvite, kokio ilgio sijonus ir sukneles megstate, koks siluetas jūsų figūrai labiausiai tinka. Tik tuomet pasirinkite paltą, atitinkantį jūsų asmeninį stilių ir progas, kuriomis planuojate jį dėvėti ir kaip. Vienai moteriai - tai kasdieninis rūbas, patogus vairuojant ar keliaujant visuomeniniu transportu, o kitai - tai tik išskirtinis rūbas pačiomis svarbiausiomis progomis.


    5. Tinkamumas ir patogumas

    Šiuo aspektu, tai prabangus kailis be konkurencijos, nes beveik vieningai moterys jį renkasi dėl praktiškumo bet kokiu oru dėl šio kailio unikalių savybių ir patvarumo tiek šalčiui, tiek drėgmei. O matuojantis, įsitikinkite, kad bet kurio tipo paltas gerai priglunda ir yra patogus judėti,dėvėti, ypač, jei mėgstate laisvumą ir vairuosite. Patikrinkite dydį ir proporcijas, kad įsitikintumėte, jog jis tikrai atitinka jūsų kūno formą. Atkreipkite dėmesį į kirpimą, ilgį ir rankovių stilių, nes kiekviena detalė gali jums suteikti itin malonaus netikėto akį pritraukiančio išskirtinumo, bet taip pat ir pabrėžti tuos dalykus, į kuriuos jums nesinorėtų atkreipti dėmesio.

    6. Patikrinkite pamušalą

    Patyrinėkite kailinių pamušalą ir kaip atliktas darbas su juo. Gerai pagaminti karakulio kailiniai paprastai turi kokybišką pamušalą, kuris papildytų kailinių išvaizdą ir vertę. Patikrinkite, ar tvirtos siūlės ir meistriškas susiuvimas. Gerai savo darbą išmanantys gamintojai ir pardavėjai stengiasi, kad visas kailinių siuvimo procesas būtų atliktas puikiai, o panaudotos medžiagos patvarios, kuriančios vertę ir ilgaamžės.

     

    7. Prekės ženklo reputacija

    Kaip žinia, kiekvienoje rinkoje skirtingos verslo tradicijos, kultūra ir supratimas. Tad prieš pradedant kailinių paiešką, paanalizuokite gamintojus ir pardavėjus, kokią jie turi patirtį ir supratimą šiame versle, ar tai nėra vienadienis verslas,  kuris paliks jus likimo valioje esant problemai. Gana dažnas atvejas, kai pasirenkamas ne patikimas gaminys ir gamintojas ar pardavėjas, o tik kaina, kuri tikrai  neapsprendžia gamintojo patikimumo ir kailinių vertės. Tad pasidomėkite prekės ženklo,svetainės ar dizainerio reputaciją. Rinkoje gerbiamas ir nusistovėjęs prekės ženklas greičiausiai pateiks aukštos kokybės karakulio kailinius ir suteiks jums visą informaciją bei pagalbą, kurios jums reikia dabar ir reikės ateityje. Skaitykite atsiliepimus ir paprašykite rekomendacijų iš patikimų šaltinių, bet būtent tų, kurie tikrai patys jau pirko, dėvėjo ar dėvi ir gali aiškiai įvardinti kodėl buvo toks pasirinkimas.

    8. Pasimatuokite prieš pirkdami arba pasitikėkite profesionalu

    Jei tik jums įmanoma, ir ypač jei perkate tokius kailinius pirmą kartą, prieš priimdami sprendimą pasimatuokite skirtingus karakulio kailinius, tokiu būdu atrasite, kas jums yra patogiausia, koks dydis patikimiausias, o spalva labiausiai tinka. Tai leidžia įvertinti kailio tinkamumą ir pojūtį ant kūno tiek dėvint plonus rūbus, tiek šiek tiek šiltesnius spaudžiant šaltukui.

    9. Biudžetas

    Prieš pirkdami karakulio kailinius, nustatykite biudžetą ir sezoną metuose, kada juos ketinsite įsigyti. Tuomet jūs tikslingiau suplanuosite savo išlaidas, užtruksite  mažiau laiko renkantis, o pardavėjas daug geriau jums patars ir rekomenduos. Taip pat, jei vienas modelis jums žiemos piko metu gali būti per brangus, tai vasarą ar išpardavimų, įvairių akcijų metu gali būti itin puikus pasirinkimas. Kainos gali skirtis dėl įvairių priežasčių, o turėdami aiškų biudžetą galėsite susiaurinti galimybes ir rasti paltą savo norimame kainų diapazone.

    10. Etinės nuostatos

    Apsvarstykite savo vertybes, susijusias su kailiu. Kai kurie asmenys mieliau renkasi etiškai pagamintus natūralius kailius, kai kurie mieliau renkasi tik dirbtinį kailį kaip alternatyvą, kas taip pat yra gerbtina, tik nepadidina įtakos aplinkosaugai dėl didelės sintetinių medžiagų perdirbimo taršos ir itin greito masiško vartojimo.


    Taigi, atsižvelgdami į šiuos aptartus veiksnius ir skirdami pakankamai laiko priimti pagrįstą sprendimą, galite visai nesudėtingai pasirinkti karakulio kailinius, atitinkančius jūsų stilių, pageidavimus ir norimą biudžetą. O jei norisi jaustis drąsiau, galite kreiptis į profesionalus www.vilniauskailiai.com ir jums bus suteikta visa eilė patarimų, rekomendacijų ir pagalba tiek, kiek reikės šiandiena ir ateityje.

    Sudominome karakulio kailiniais ir karakulio aksesuarais? Juos galite rasti čia: https://vilniauskailiai.com/collections/fur-coats/astrakhan?page=1&sort_by=created-descending